Scroll Top

Satser på luksusbåter og flytende hotell: – Telemark er en uoppdaget perle

Porsgrunn kommune bruker fire millioner kroner på gjestebrygga. Her blir det reservert plass for elektriske luksusbåter. Om vinteren skal de fungere som flytende hotellrom.

Seks luksusbåter som hver koster fem millioner kroner. Snart kommer de glidende opp Porsgrunnselva og klapper til kai ved en nyrenovert og utvidet flytebrygge midt i byen. Canal Boats Telemark har fått reservert plass til seks store cabincruisere på 33 og 39 fot.

De er elektrisk drevet og vil bli leid ut for mellom 30.000 og 60.000 kroner i uka. Det unike forretningskonseptet har altså funnet ut at Porsgrunn og Telemark er det rette satsingsområdet.

Dette faller sammen med at kommunens politikere er lei av det dårlige gjestebryggetilbudet – og blar opp millioner til utbedringer.

Uoppdaget perle

Nora Sjögren Johre i Canal Boats Telemark er overbevist om at dette blir en attraktiv havn for dem som ønsker å leie båter på øverste hylle, som på toppen av alt er velsignet fri for dieseldunst. Hun driver Canal Boats Telemark sammen med porsgrunnsinvestor Ernst Terje Jakobsen i ryggen. Han eier 66 prosent av aksjene i selskapet. Sjögren Johre sitter på resten av aksjeposten.

– Telemark er en uoppdaget perle for båtfolk. Det er eksotisk. Her får du både fine kystbyer og muligheten til å reise innover i landet på Telemarkskanalen, sier hun. Varden møter henne på en av de minst gjestmilde vinterdagene, ved gjestebrygga i Porsgrunn. Det er lite her som minner om båtidyll.

Men kom tilbake i mai, når alt er på plass og sola skinner!

Hotell om vinteren

Båtsesongen i Norge er ikke lang. Derfor har selskapet også planer for høst og vinteren. Da får Porsgrunn sine egne flytende hotellrom.

Tanken er å leie båtene ut som hotellrom.

På nettsiden til Canal Boats Telemark blir det slått på stortrommen. Slik blir prosjektet lansert overfor markedet:

«Med Canal Boats Telemark får du det beste fra to verdener. Unn deg selv høy standard, luksus og velvære samtidig som du tar vare på naturen og havet som omgir deg.» heter det i selskapets presentasjon på nettsiden.

 

 

Etter planen skal gjestebrygga stå klar til bruk i mai.

Enova har allerede bevilget 4,7 millioner i støtte til kanalbåtselskapet.

– Inntil 60.000 kroner for en ukes båtleie, er det marked for dette?

– Det er plass til mange om bord. Fordeler man utgiftene på 6–7 personer blir det ikke så dyrt. I hvert fall ikke sammenlignet med å ta fly til Karibia og leie en båt der, svarer Nora Sjögren Johre.

Hun driver også et annet selskap, Sauna Boats, sammen med sin mann Magnus.

Ruster opp brygga

Når det gjelder gjestebrygga så omfatter prosjektet en oppgradering av dagens fasiliteter.

I tillegg blir den utvidet og vil få et septikanlegg. Dagens brygge, som er blitt framstilt som en skam for byen har fått påfyll av penger fra politikerne. De har satt av fire millioner til oppgradering. I tillegg er det i budsjettet tatt høyde for 300.000 kroner i årlige driftsutgifter. Men deler av dette kan bli dekket av Canal Boats. Partene har ikke skrevet noen avtale ennå.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.