Scroll Top

Leie fremfor å eie båt

Drømmer du om en båtferie? Da kan det være lurt å vurdere å leie fremfor å eie. Folk vil ha mer frihet og mindre stress. Det får man ved å leie.

Om du ønsker å kjøpe en båt er en tommelfingerregel at nye båter har et verdifall på 20 prosent første året. I løpet av de to til tre neste sesongene vil prisen falle ytterligere 10 prosent.

Ett typisk regnestykke ser slik ut på en seilbåt rundt 40 fot og til en verdi rundt 1 million:

Du vil altså havne på årlige utgifter mellom 125 000 – 250 000 kroner. Dette regnestykket tar ikke med diesel, havneutgifter og andre driftskostnader.

Du vil altså havne på årlige utgifter mellom 125 000 – 250 000 kroner. Dette regnestykket tar ikke med diesel, havneutgifter og andre driftskostnader.

Folk bruker i gjennomsnitt båten sin imellom 2-4 uker i året.

Om du er som gjennomsnittet og ville brukt båten din i 2-4 uker i året ville jeg vurdert å leie.

Med årlige utgifter på mellom 125 000 – 250 000 kroner vil ukesprisen på å eie en båt da ligge på mellom 31 250kr – 125 000kr i uka.

 Til sammenligning kan du leie en av våre båter til en verdi av 4,5-5 millioner til mellom 20 000 kr -60 000kr i uka. Da er båtene fullt utrustet med alt du skulle behøve av kjøkkenutstyr, dyner, puter, håndklær mm.

Et bærekraftig valg

Som et resultat av pandemien har det blitt en enorm pågang i folk som ønsker å kjøpe seg båt. Dette har ført til sprengte gjestehavner og lange køer for å få seg båtplass.

Det er altså flere gode grunner til å leie fremfor å eie.  Det vil bli mer plass til alle i havnene. Du har mindre ansvar og du vil spare deg for masse tid. Om du leier elektrisk velger du i tillegg en miljøvennlig ferie. Strøm er også mye billigere enn diesel, drivstoffet vil derfor i tillegg være mye billigere. 

 Vi ønsker altså å tilby et alternativ til å kjøpe båt som flere har råd til. På den måten kan man leie en båt med høyere standard enn den man kanskje ville hatt om man kjøpte seg båt til en lavere ukespris enn det det ville vært om man eide en båt.

 I tillegg kan du nyte av å komme til en ferdig utrustet båt der det eneste du behøver å tenke på er om du har husket å ta med tannbørsten og solkremen.

 Og med det ønsker vi samtlige velkommen til Telemark i sommer til en uforglemmelig reise fra fjord til fjell.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.