Scroll Top
Vårt klimafokus
Hvorfor velge båt med elektrisk fremdrift

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det samlede klimagassutslippet fra fritidsbåter i 2017 var på 531.000 tonn CO₂-ekvivalentar. Det er til sammenligning høyere enn alle fiskebåtene i landet (339.000), og mer enn alle motorsykler, mopeder og snøscootere til sammen (146.000)

Canal Boats Telemark ønsker å bidra til at du kan reise på en grønn norgesferie langs en av Norges vakreste vannveier. Våre båter går på 100% fornybar energi.

For oss i Canal Boats Telemark er vårt klimafokus ekstremt viktig for oss og vi ønsker at dette skal reflekteres i alt vi gjør. 

På bakgrunn av dette har vi i Canal Boats Telemark tatt noen bevisste valg.

Under har vi oppsummert alle miljøfordelene med å velge å feriere med en av våre elektrisk båter. Vi har også samlet noen tips til hvordan du kan bidra til en renere klode

  • Båtene våre er et nullutslipps fartøy som går på 100% elektrisitet  
  • Våre båter er utstyrt med solcellepanel på taket gir strømtilførsel til alt utstyr i båten. På den måten kan du ligge i lange tider i uthavn uten strømtilførsel fra land eller at du må bruke et støyende og forurensende dieselaggregat. 
  • Bunnstoff inneholder stoffer som har skadelige effekter på livet i sjøen. Vi har derfor valgt et bunnstoff som heter coppercoating. Coppercoating vant den internasjonale miljøprisen i 2011. Dette bunnstoffet har en holdbarhet på minimum 10 år og gir minimalt med avskalling til naturen. Du kan lese mer om coppercoating her coppercoat.no
  • For å minimere forurensende utslipp har vi valgt at i tillegg til kloakk samler vi også opp oppvaskvann og dusjvann i egen beholder.
  • Båtstøy kan ha en rekke negative innvirkninger på fisk. Det kan endre deres aktivitet, tvinge dem til å leve i dårlige naturtyper og redusere deres evne til å fôre, forsvare sitt territorium, reprodusere og unngå rovdyr. Elektriske båter lager mye mindre støy enn brølet fra en motor som går på fossilt brennstoff, på den måten vil også fiskene ha det bedre om man velger en båt med elektrisk fremdrift 
  • Vi oppfordrer også alle våre kunder til å være flinke til å plukke opp søppel etter seg når man ferierer langs Telemarkskanalen og Telemarkskysten. 
  • Det finnes dessverre mye søppel som vi mennesker har kastet i blant annet skjærgården og på strender. Kanskje dere kan lage en morsom konkurranse om hvem som klarer å plukke mest søppel i løpet av 2 timer?
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.