Scroll Top

Lanserer verdensnyhet: – En helt unik reise

PORSGRUNN/KRAGERØ: Canal Boats Telemark AS skal tilby utleie av helelektriske cabincruisere og knytte vannveien fra Portør til Dalen som et felles reisemål med skreddersydde opplevelser langs kysten i samarbeid med en rekke lokale næringsdrivende.

Verdensnyheten han refererte til handler om det ferske selskapet Canal Boats Telemark AS. Daglig leder Nora Sjögren-Johre entret så scenen, som var tydelig engasjert og spent på mottakelsen av konseptet.

– Vi blir verdens første utleieselskap med 100 prosent elektriske cabincruisere, hvor destinasjonen er Telemarkskysten og Telemarkskanalen. Vi ønsker å knytte vannveien som går fra Portør og helt til Dalen som et felles reisemål. Det er en helt unik reise i norsk natur, hvor man opplever overgangen fra skjærgård og svaberg til tett skog og høye fjell, fortalte Sjögren-Johre.

Har planen klar

Hun har med seg forretningsmannen Ernst Terje Jakobsen ved Ernst Invest-konsernet som investor, som blant annet står bak Grenland Rail AS med flere hundre millioner i omsetning.

Planen deres er å åpne for bestillinger via nettsidene deres i desember. I april leveres minst fire helelektriske cabincruisere av merket Greenline med størrelser på 33 og 39 fot. De framstår nokså luksuriøse basert på bildene vist fram for publikum i salen. Utleiesesongen starter allerede i mai, med høysesong når slusene i Telemarkskanalen er åpne mellom 19. juni og 13. august.

– Så åpner vi for kortere utleieperioder i skuldersesongen og i lavsesongen introduserer vi «boatels», hvor man altså kan leie flytende hotellrom i Porsgrunn, sa den daglige lederen.

Porsgrunn blir også lokasjonen for selskapets hovedbase.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Samarbeid med lokalt næringsliv

Samtidig ønsker de å kunne tilby en skreddersydd norgesferie for kundene sine. Da innebærer det å samarbeide med en rekke lokale næringsdrivende langs Telemarkskysten.

Som et eksempel på hvordan en slik reise kan se ut for et par i deres målgruppe, trekker hun fram en rute som starter med konsert i Langesund, deretter golf og spa i Kragerø, besøke badestrender og padle kajakk langs kysten, oppleve skiftet fra kyst til fjellandskap og sluser på vei mot Dalen, besøke vingård i Gvarv og avslutte turen med badstue hos Soria Moria.

– Vi ønsker at Vestfold og Telemark skal bli førstevalget for en grønn norgesferie. Nå kan fylket gå foran og vise vei, slo hun fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil danne nettverk med ladepunkter

Hun forklarte videre at ladestasjoner er viktig å få på plass for at konseptet skal kunne fungere. De ønsker å etablere såkalte semihurtigladere langs kysten.

– Man kan fullade båtene på to til tre timer, forutsatt at batteriene allerede har en kapasitet på rundt 20 prosent. Båtene kan kjøre i 23 nautiske mil før man burde lade. Avstanden mellom Kragerø og Porsgrunn er på 11 nautiske mil. Vi vil at Telemarkskysten skal bli verdens første vannvei med et nettverk av ladepunkter.

Elbåtene har en maksfart på åtte til ti knop, og kan dessuten kjøre i to knop kun ved hjelp av solcellepanelene på taket.

Positiv havnefogd

Nora Sjögren-Johre forteller til KV i etterkant av presentasjonen at de har vært i møter med Kragerøs havnefogd Svein Arne Walle, som skal ha stilt seg positiv til selskapets planer.

– Så synes jeg det var spesielt gøy å kunne fortelle om dette for første gang i Kragerø og på denne konferansen, som har batteridrevet båtidyll som et av sine temaer, sier hun, som selv er fra Dalen og dermed har en stor forkjærlighet for Telemark og alt det har å by på.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.