Scroll Top

Kanalbåtferie i Norge

Av Lise Kalstad
Nyetablerte Canal Boats Telemark har inngått samarbeidsavtale med båtimportør W-Yacht og el-båtprodusenten Greenline, om et spennende nytt utleiekonsept av elektriske cabincruisere som starter våren 2021.

Daglig leder hos W-Yacht Ole Andre Worre, har arbeidet lenge med dette spennende prosjektet hvor de skal levere 6 båter til Canal Boats Telemark. W-yacht er Norges importør av båtmerke Greenline.

Telemarkskanalen er et eksotisk reisemål, selv for en Normann, og tenk å kunne sluse gjennom kanalen og Telemarkskysten med familien, helt lydløst.

Ideen bak Canal Boats Telemark kom etter at Ernst Terje Jakobsen sluset fra Porsgrunn, gjennom kanalene i Europa, og til Middelhavet med båt i 2013. Etter 3 år i Middelhavet returnerte han samme veien i 2017.

“På turen oppdaget jeg hvor populært kanalferie var i resten av Europa. Dette inspirerte meg til å tenke at kanalbåtferie i Norge også vil være attraktivt. Vi har tross alt den vakre Telemarkskysten og Telemarkskanalen, der fjord møter fjell.” sier Ernst Terje Jakobsen.

Økende etterspørsel
Daglig leder i Canal Boats Telemark, Nora Sjögren Johre forteller til Baatsans.no at de allerede har fått forespørsler og henvendelser på mail fra kunder, helt fra første dag når de lanserte tilbudet.

Båtene er “spekket” i samarbeid med produsent og importør, så det skal ikke mangle på noe av fasiliteter ombord til den perfekte båtferien.

I båtbransjen snakkes det også om at det har vært en økende etterspørsel etter elektriske båter og hybridbåter de siste årene. Problemet er at det er noen som må starte, og hva skal komme først, elbåter eller ladestasjoner. Det ser ut som vi nå kan løse dette lokalt for telemarksvassdraget og at resten av Norge kan komme etter.

En ladeinfrastruktur behøver å være på plass for at prosjektet vårt skal være gjennomførbart. Vi er derfor i dialog med Telemarkskanalen, kommuner, fylkeskommunen, Grenland Havn, Kragerø Havn og private aktører. Tilbakemeldingene er veldig positiv, og vi tror derfor at de fleste nødvendige ladepunktene vil være klart til sesongstart neste år.

Vi ser for oss at Telemarkskanalen og Telemarkskysten skal bli verdens første sted med et nettverk av ladepunkter for elbåter.

På den måten ønsker vi også å bidra til at flere kan kjøpe elbåt. Vi ønsker at Telemarkskanalen og Telemarkskysten skal bli en hoveddestinasjon for en grønn Norgesferie.

Vår visjon er å være et viktig bidrag til økt turisme i vår region. På Vestlandet og i Nord-Norge ser vi at man har hatt en solid vekst i turisme. Vi mener at Telemark, Telemarkskanalen og Telemarkskysten har samme potensial, både nasjonalt og internasjonalt.

Vi tilbyr en reiseopplevelse som strekker seg fra Dalen til Portør, fra vestlandsnatur til skjærgård, en helt unik reise i norsk natur.”

«I tillegg til å leie ut båter vil vi også markedsføre spennende aktiviteter og opplevelser langs Telemarkskanalen og Telemarkskysten, på den måten kan du planlegge den perfekte ferien for deg.» sier daglig leder, Nora Sjögren Johre

Grønn Norgesferie
Canal Boats Telemark AS er det første norske firmaet som skal leie ut elektriske båter i cabincruiser klassen til turister nasjonalt og internasjonalt. Båtene skal ha hovedbase i Porsgrunn, med fartsområde Telemarkskanalen og Telemarkskysten.

Canal Boats Telemark vil operere med 6 båter fordelt på 33 og 39 fots Greenline.

Greenline 33 er 100% elektrisk og er en perfekt familiebåt for opptil 7 personer eller for et eller to par som vil tilbringe ferien langs kanalen eller sjøen. Båten har en dobbeltlugar der sengene kan settes opp som dobbeltsenger eller enkeltsenger, Det er også to korte senger /1,80m) som passer til barn

Greenline 39 har plass til opptil 6 personer. Båten har to dobbeltlugarer der sengene kan settes opp som dobbeltsenger eller enkeltsenger, i tillegg kan man re opp til 2 stk i salongen. Båten er derfor perfekt for 2 til 3 par eller en vennegjeng på opptil 6 personer som vil tilbringe ferien langs kanalen eller sjøen.

Motor 50kW, Batteripakke 80kW/t, eksempel på rekkevidde:
I 5,6 knop kan man kjøre 43,9 nm
eller i 10,4 km/t kan man kjøre 81km
eller man kan kjøre i 5,6 knop i nesten 8 timer før man er tom for strøm.
Og da er det ikke regnet med at også solcelletaket lader batteriene underveis.

Canal Boats Telemark åpner opp for booking allerede fra desember 2020, med utleie
fra slutten av mai 2021. Utleieprisene er ikke endelig fastlagt enda, men vil bli kunngjort
på canalboats.no nå i desember.

Canal Boats Telemark har åpnet for booking via canalboats.no

Besøk siden og se utvalget av båter i poolen, eller bildeserie på toppen

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.